5 redenen om nu een elektrische wagen kopen

Je kan er niet meer om heen kijken. Overal in het straatbeeld zie elektrische wagens verschijnen. De overgang naar groene mobiliteit is officieel ingezet. Dat brengt niet alleen voordelen mee voor het milieu, maar ook voor de bestuurder van de wagen. Overweeg jij de aankoop van een elektrische wagen? Hier vind je enkele redenen waarom dat een slimme keuze is. 

Inhoud

1. Het is beter voor het milieu

We horen je al denken, “Een elektrische wagen produceren is toch belastend voor het milieu?”. Dat klopt, maar in het gebruik is de elektrische wagen wel degelijk beter. Als je kijkt naar de lokale uitstoot, ligt dat bij een elektrische wagen een stuk lager. Woon of werk jij in een lage-emissiezone, dan is een switch zeker een goed plan. Daar hoef je namelijk niets meer van aan te trekken. 

Een elektrische wagen en het milieu?

2. Elektrische wagens zijn goedkoper in gebruik

Wist je dat je momenteel geen wegenbelastingen betaalt wanneer je een elektrische wagen hebt? Daarnaast zijn de onderhoudskosten van een milieuvriendelijke wagen lager. De aankoopprijs van een elektrische wagen ligt misschien iets hoger dan een benzine- of dieselwagen, maar de kosten liggen rond hetzelfde bedrag en soms zelfs lager! 

3. Je kan er wel lange afstanden mee overbruggen

De wereld staat niet stil. Dagdagelijks worden er nieuwe technologieën ontwikkeld. De autobatterij van tien jaar geleden hebben plaatsgemaakt voor nieuwe innovatieve batterijen. Dat elektrische wagens enkel geschikt zijn voor kleine afstanden, is dus een fabeltje. Zo zijn er wagens met een rijbereik tot 450 kilometer. Je kan dus zonder een oplaadbeurt van Brussel naar Düsseldorf rijden en terug. Wil je toch op safe spelen? In België alleen al staan 13.000 publieke laadpalen

4. Elektrische wagens behouden hun waarde

Door de stijgende populariteit van elektrische wagens, stijgt de vraag op tweedehandssites ook. Daarnaast is de restwaarde van een elektrische auto hoger dan een benzine- of dieselwagen. Als je in 2021 een milieuvriendelijke wagen kocht, zul je in 2026 nog steeds 50% van de oorspronkelijke waarde krijgen. Dat komt onder andere doordat de wagens steeds langere afstanden kunnen afleggen. 

5. Het is de toekomst

Met de opkomst van de slimme batterij, is een elektrische wagen zeker een goede aanvulling. De thuisbatterij bewaart overtollige energie zodat je het op latere tijdstippen kan gebruiken om bijvoorbeeld je wagen op te laden. Zonder de slimme batterij gaat de overgebleven energie integraal naar het net. Met andere woorden kunnen andere mensen gebruik maken van de groene energie die jouw zonnepanelen hebben opgewekt. Beide innovatieve technieken vormen dus een hele sterke combinatie. Je energiefactuur zal dalen en je bijdragen aan een beter milieu gaat stijgen. 

Een elektrische wagen opladen

Een elektrische wagen brengt vele voordelen met zich mee. Het is zowel voor het milieu als voor je portemonnee een goede investering.

Ben jij overtuigd en plan je een aankoop?

Ontdek welke laadpaal het beste bij jou past. 
Facebook
Twitter
LinkedIn