Boost je bedrijf met laadpalen: de complete gids voor zakelijke laadstations

Elektrische voertuigen (EV’s) worden steeds populairder en jij kan als bedrijf hier slim op inspelen door laadpalen te installeren. Bied je als bedrijf elektrische bedrijfswagens aan? Dan is het zelfs verplicht om laadpalen op je bedrijfsterrein te hebben. Ontdek in deze blogpost alles over de voordelen en soorten van EV-laadpalen voor bedrijven.

Waarom heeft jouw bedrijf laadpalen nodig?

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen stijgt ook de vraag naar laadmogelijkheden. Door laadpalen te installeren, voldoe je niet alleen aan de behoeften van je werknemers, maar ook aan die van je klanten en partners. Met een EV-laadpaal aan je bedrijf kom je zeker bij hen op een goed blaadje. Dit draagt eveneens bij aan een groen imago en toont je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien ben je verplicht laadpalen te installeren als je elektrische bedrijfswagens aan je werknemers aanbiedt, dus houd hier zeker rekening mee.

Financiële voordelen

Het installeren van laadpalen kan ook financiële voordelen bieden voor je bedrijf. Door slimme technologieën te gebruiken, zoals dynamic load-balancing, kun je de laadtarieven optimaliseren en profiteren van lagere energiekosten tijdens daluren. Daarnaast zijn er verschillende subsidies en fiscale voordelen beschikbaar voor bedrijven die investeren in laadinfrastructuur. Deze subsidies kunnen de initiële investeringskosten aanzienlijk verlagen, waardoor de terugverdientijd van de laadpalen korter wordt.

Een kijkje in het laadverbruik

Sommige laadpalen bieden uitgebreide software of dashboards om inzicht te krijgen in je laadverbruik. Zo kun je precies zien hoeveel er verbruikt wordt aan jouw bedrijfslaadpalen en op welk moment. Dit systeem stelt je in staat om gemakkelijk tarieven in te stellen, zakelijke laadpalen uit te schakelen na de werkuren en prioritair laden toe te kennen aan bepaalde gebruikers. Zo heb je altijd een goed overzicht over de exacte opbrengst.

Soorten laadpalen voor bedrijven

Bij het kiezen van de juiste laadpalen voor je bedrijf is het belangrijk om te weten welke opties er zijn. Afhankelijk van de locatie en het gebruikspatroon kun je kiezen tussen verschillende soorten laders met elk hun eigen voordelen.

  • AC-laders vs. DC-laders
    AC-laders zijn meestal langzamer en geschikt voor locaties waar voertuigen langere tijd geparkeerd staan, zoals op kantoorparkeerplaatsen. DC-laders bieden snelladen en zijn ideaal voor locaties waar voertuigen snel moeten worden opgeladen. Als bedrijf moet je dus eerst nadenken over de specifieke behoeften en gebruikspatronen.

  • Snelladers vs. normale laders
    Snelladers kunnen een EV-batterij binnen 30 minuten tot 80% opladen, terwijl normale laders enkele uren nodig hebben voor een volledige lading. Snelladers zijn duurder, maar bieden meer gemak voor gebruikers die snel hun wagen moeten opladen. Normale laders zijn kostenefficiënter en geschikt voor dagelijkse laadbehoeften op kantoor.
Bedrijf elektrische laadstations

Het installeren van laadpalen biedt bedrijven talloze voordelen, van kostenbesparingen en efficiëntie tot een verbeterd bedrijfsimago en duurzaamheid. Door te investeren in laadinfrastructuur kan je bedrijf bijdragen aan een groenere toekomst en profiteren van de voordelen van elektrische mobiliteit. Maak gebruik van onze vergelijkingstool en ontdek welke laadpalen het beste passen bij jouw bedrijfsbehoeften.

Facebook
Twitter
LinkedIn